Диетолози, нутриционисти и разни други категоризирани специалисти

Тази сутрин, докато се наслаждавах на богатата си закуска от варени яйца, бекон, авокадо, маслини и един пластмасов домат, попаднах на статия на известна в България „нутриционистка“ – модерната дума за диетолог. Не знам каква е разликата между двете, така че не ме питайте. Е, успя да ме развълнува тази жена!
Почти се бях съгласила с всичко описано в статията, докато не стигнах до последния ред. Там за моя най-голяма изненада бяха наредени мазнините, онези добрите мазнини, чиито ползи са научно доказани. Онези мазнини, които лекуват!
Въпросното гуру твърдеше, че точно те предизвикват чревен дисбаланс и това не било нейно мнение, а мнението на експерти-специалисти от Щатите! Кой нормален човек, би повярвал на доктори, които не могат да излекуват собствения си народ!? Нима американците не въведоха, т.нар. Западна диета, която изобилстваше от ниско-мазнинни продукти, нима американците не са най-затлъстели, нима някой друг измисли кока-колата и след това ниско-захарния й вариант, нима ресторантите за бързо хранене не са тяхно „изобретение“?!
Побеснявам от изказвания на хора, които имат голяма аудитория и някакво съкращение пред името си, и които втълпяват на обикновения човек, че плодовете и зеленчуците са всичко, от което има нужда в чинията си. Кажете ми кой ваш близък, който страда или е страдал от сериозно заболяване се е излекувал като е ял редовно моркови и ряпа? Но тази информация ни залива ежедневно. Ей, сега ще дойде Коледа и кой ще видим пред малкия екран – докторките Байкова и Емилова, които ще ни посъветват как да не преяждаме по време на празници и как бързо да влезем в старите си гащи като направим едно прочистване със сокчета за 3-4-5 дни. Нямам нищо против алтернативните методи за лечение, самата аз съм била при д-р Емилова да лекувам затлъстяване, но няма как да се поддържа гладолечение в дългосрочен план! Няма!!!
Познавам хора, които са ок, докато се „пречистват“ или „постят“, но рано или късно този глад свършва и идва въпроса „Сега какво?“ . Затова не търсете и не прилагайте краткосрочни лечения, лекувайте се всеки ден, всеки път, когато седнете на масата, защото с всяко хранене вие или „подхранвате“ заболяване или се борите с него.
trenirovki niski ceni hranene
Advertisement