Какво саботира добрите ви намерения?

Вие: „Мързи ме!“
Joy Fitness: И аз много често се оплаквам от същото! И не е точно мързел, а по-скоро умора, която след като премине се превръща в мързел. Но е факт, че ако все пак решите да преборите себе си, умората ще отстъпи мястото си на едно страхотно усещане за удовлетвореност! Дори, когато главата ви отказва, тялото ви може!

Вие: „Май ще пропусна тренировка. Една приятелка ми звънна да хапнем заедно.“
Joy Fitness: Ако ви е по-важно да угодите на приятелката си, а не на себе си, време ви е за генерална промяна. Минете през залата преди вечеря, доведете и приятелката си – гарантирам ви, че след това ще бъдете много по-внимателни при избора и количеството на храна и напитки.

Вие: „Искам първо да отслабна и след това ще започна да тренирам.“
Joy Fitness: Това е тотално грешен подход и обикновено зад него стои една още по-грешна теория, а именно, че мазнините се превръщат в мускули. Няма сила, която да направи мускул от мазнината! Ако вървите в правилната посока мазнините ви ще се топят, а мускулите изграждат. Да, ако тренирате, докато целите отслабване, кантарът по-бавно ще слиза надолу, но това е заради замяната на едното с другото, и в този случай обективен е метърът.

Вие: „Аз не искам да правя мускули, само малко да се стегна.“
Joy Fitness: Никой няма за цел да ви направи да изглеждате като Мис Олимпия, но все пак, за да е тялото ви стегнато и тонизирано, основна роля за това играят мускулите ви. И не ги анатемосвайте, защото, когато си сложите блузка без ръкави или пък къси панталонки, тогава най-много ще ви се иска да бяхте направили нещо за себе си зимата.

Вие: „Аз тренирам, затова мога да си позволя да ям всичко!“
Joy Fitness: Точно тогава е най-важно да НЕ ядете всичко! Няма тренировка, която да компенсира лошо хранене! За да не получите обратния ефект, тоест да тренирате и да изглеждате визуално по-големи, просто ограничете храната, защото едновременно с растежа на мускулите, ще ви се увеличават или стоят мазнините. И тогава не са ви виновни тренировките, а лакомията. Има една хубава приказка, която цитирам по спомен „За да си запазите добрите взаимоотношения и хубавата фигура, трябва да се научите кога да си затваряте устата“:)

Има още много ситуации, за които да пиша, но накратко: всеки ден имате шанса да станете по-добра версия на самите себе си! Оценете го! Използвайте го!

Advertisement

One thought on “Какво саботира добрите ви намерения?

Comments are closed.