Може би и вие сте от тези, които….(част 2)

Сигурно вече сте разбрали, че аз съм един безкрайно практичен човек и като такъв ще продължавам да отправям препоръки, които считам за полезни и приложими. Позволявам си лукса да давам непоискани съвети, само защото много от вас неведнъж са повдигали тези въпроси, а аз като жена изпадала в почти всички състояния свързани с отслабване, трениране и хранене, май имам какво да споделя.

И така, обръщам се към тези които:

  1. Тренират от време на време, като целта им е просто да се пораздвижат.

Това е една от практиките, които наистина много вредят. Защо? Защото всеки път, когато решите да „потренирате“ тялото ви изпада в стрес, на ред е неколкодневната мускулна треска, която тъкмо преминала се активира наново. Ако подхождате по този начин към физическото натоварване риска от травми ви е гарантиран. Колкото по-рядко тренирате, толкова по-болезнен ще бъде опитът ви в залата. Препоръката ми е или да тренирате поне 2 пъти в седмицата, или просто да се разхождате в парка.

  1. Искат да оформят хубава коремна преса или казано помежду ни си мечтаят за плочки.

За тази цел не е необходимо на ставане и на лягане да правите по 328 коремни преси, а просто да изчистите мазнините от коремната област. На теория е просто, на практика ужасно трудно! Аз самата понякога имам чувството, че и вода да пия ми се лепи на корема! Ако сте си поставили подобна цел трябва да сте изключително стриктни с храненето. Ако не сте, а продължавате тъпо и упорито да правите коремни преси, ефектът ще е обратен.

  1. Идват на тренировка и бързат да приключат.

Ужасно се дразня, когато това ми се случи! Мразя да казвам „По-бавно!“, „Не бързай!“, „Мисли!“ и т.н. Ако не разполагате с 45 мин., за да си направите програмата, кажете ни го в началото, за да планираме коректно. Това е излишен стрес и за вас, и за нас, а все пак тренираме, за да се отървем от стреса, не да си го набавяме допълнително.

  1. Тренират един месец, след това си почиват два, че са претренирали.

Честно да ви кажа, това с почивката не го разбирам. От какво точно си почивате? Какво ви умори толкова много? Разбирам да не тренирате, докато сте във ваканция или служебно ангажирани, или сте болни, но не се заблуждавайте това не е почивка , а мързел в най-чиста форма. Вярно е, не сте атлети, за да спортувате нон-стоп, но моля ви не ми се появявайте след едномесечна почивка с думите „Веси, гледай какво стана с бедрата ми!“…ами станало е, каквото е трябвало!

5.   Имат натрупани много излишни килограми и смятат, че трябва да се разглобят от бягане и скачане, за да отслабнат.

Не бъдете такива наивници! Ако имате повече от 5-10 или повече килограми  за сваляне, да бягате и да скачате е последното, което трябва да направите! Започнете веднага с хранителен режим и тренировки със собствено тегло и ако някой ви препоръча кардио за повече от 3-5 мин. не му вярвайте, че иска да ви помогне.

Следва продължение…

Връзка към част 1

Advertisement

2 thoughts on “Може би и вие сте от тези, които….(част 2)

Comments are closed.