Втора седмица от 4-седмичното предизвикателство

За изминалите 5 дни от нашето 4-седмично предизвикателство, трябва да сте разбрали няколко неща и т.к. обичам да обобщавам, ще го направя и сега. 🙂

  1. Независимо колко е либерална една диета / режим, тя все пак налага ограничения. Ако искате да направите живота си по-лесен, приемете, че това е вашия начин на хранене и всяка грешка е допустима, стига да е в границите на разумното.
  2. За да сведете грешките до минимум, трябва да приемате питателна и качествена храна, която за предпочитане да си приготвяте сами.
  3. Всяка грешка е вследствие на недобро планиране.
  4. Не е нормално да сте гладни през час. Нормално е да огладнявате на интервали от 4-5 часа, ако разбира се спазвате 2 точка и количеството храна, което приемате е достатъчно.
  5. Подутият корем не е естествено състояние, това е признак, че развивате / сте развили някакво заболяване, не толерирарате дадена храна или просто сте преяли с кофти храна.
  6. Храненето трябва да предизвиква положителни емоции, а не угризения и дискомфорт.
  7. Ако не срещате одобрение у околните относно начина, по който се храните и се грижите за менюто си, това е сигурен знак, че първо сте заобиколени от невежи и второ предизвиквате завист. Не се подвеждайте или предавайте, защото само след месец завистта им ще си има и видима причина. 🙂
  8. Трябва да сте разбрали и нещо много просто, а именно: хранене, което не включва боб, ориз, леща, хляб, макарони, вафли, торти и шоколад, е възможно, логично и осъществимо!
  9. За тези 5 дни е малко вероятно да сте стигнали до това заключение, но с риск да изпреваря събитията, бих искала да кажа, че: качеството на храната, която консумирате, определя качеството ви на живот. Ако изборът на храна ви изпраща при доктора, замислете се.
  10. Последно от мъдростите ми за днес 🙂 Няма нищо по-хубаво от това да се чувствате свободни в избора си. Всичко, което ви ограничава насилствено, рано или късно ще ви провали.

А, сега, много моля за внимание! Меню за втората седмица от 4-седмичното високомазнинно предизвикателство. Да ви е  красиво на очите, сладко на устата и леко на корема. 🙂

P.S. По-долу има връзки за някои от ястията, както и примерни снимки.

#highfatchallenge#highfatchallenge

Връзки към:

Кашкавалени кюфтенца

Солена торта

Пай от карфиол / броколи

Меню – първа седмица 

Идеята зад 4-седмичното предизвикателство

Примерни снимки на ястията:

Spicy-Ham-Stuffed-Eggs
Пълнени яйца
Mini-Cheesy-Caprese-Sandwich-a
Мини-сандвичи от кашкавал, сирене, домат
mini shishove
Мини-шишчета
chickenpizza-crust
Пица с кайма и моцарела
chicken pancake
Дюнер с пилешко и зеленчуци
Healthy-Peanut-Butter-Mousse1
Шоколадов мус
Advertisement

4 thoughts on “Втора седмица от 4-седмичното предизвикателство

Comments are closed.