Обратна връзка (4-седмично предизвикателство)

Върви ли ни предизвикателството, момичета? 🙂

Не с всички от вас успявам да се срещна в залата, затова днес бих искала да ви помоля за кратка и бърза обратна връзка. По-долу съм написала няколко въпроса, чиито отговори няма да ви отнемат повече от 5 минути. За мен е важно да разбера как се чувствате, какво ви затруднява, с какво не се справяте, за да бъда максимално полезна откъм практически съвети. Тази обратна връзка би помогнала и на други хора, които все още не са убедени, че високомазнинното хранене си струва да се опита.

 1. Сити ли сте? Успявате ли да се нахраните добре с менютата за закуска, обяд и вечеря? (да се нахраниш добре означава да огладнееш 4-5 часа след прием на храна.)
 2. Усетихте ли дискомфорт през изминалата седмица? В какво се изрази неразположението? (главоболие, тежест в стомаха, неприятен вкус в устата, по-обилно потене, отпадналост, сънливост или будуване)
 3. Затрудняват ли ви рецептите? Готвите ли с удоволствие?
 4. Забелязвате ли вече първите промени? Усещате ли дрехите си по-широки, корема по-изчистен, бедрата по-гладки?
 5. Намалихте ли количеството на приемата храна от само себе си? Започнахте ли да пропускате междинното или някое от другите хранения?
 6. Харесва ли ви това, което се случва? Предизвикателството предизвиква ли на първо място усмивката ви?
 7. Семейството ви подкрепя ли ви?

Не е нужна регистрация, за да отговорите на тези въпроси под статията в блога. Просто попълнете полетата по-долу (Leave a comment, Name, Email). Бихте могли да се регистрирате и чрез профила си във Фейсбук.

Благодаря ви предварително!

Advertisement

15 thoughts on “Обратна връзка (4-седмично предизвикателство)

 1. 1. Сита съм и не мисля за храна в посочения интервал.
  2. Ужасно дву-дневно главоболие, около 4-и-5-и ден от старта, както и неприятен вкус в устата. За радост отшумя вече и се чувствам отлично.
  3. Абсолютно НЕ 🙂 за което благодаря за подбраните лесни и вкусни рецепти.
  4. Забелязвам промяна, колкото и да съм в началото. Особено областта около корема е изчистена, същия не ми се поддува никога след хранене, не преяждам, не ми става тежко; По част от дрехите ми разбирам, че съм “мръднала” :);
  5. Да, определено. Не много ми трябва , за да се нахраня, защото всичко което поемам е питателно и засищащо. Сутрин не закусвам, пия само мазно кафе, следобедната закуска се изразява най-вече в някакъв плод ( най-често ябълка) Не търся храна, както преди в интервала 3-4 ч. следобед :))) Всъщност имам 2 пълни качествени хранения през деня и не съм гладна!
  6. оооо да! Не вярвах, че е възможно да отслабвам с този режим, докато не тръгнах по пътя. Нямам търпение да се премеря в неделя :);
  7. Да, въпреки, че мъжът ми не спазва стриктен режим, но с удоволствие яде това, което приготвям всеки ден. Още нещо – тъй като рецептите се изпълняват за “нула” време, всеки ден ядем нещо различно, а не се налага да готвя за поне 2-3 дни 2 пъти седмично. Всички сме доволни!
  ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД! 🙂

  Liked by 1 person

  1. Мали и Мариелка, благодаря за коментарите.
   Мариелка, не е нужно да изпиташ дискомфорт, т.к. ти се хранеше долу-горе по този начин, с някои изключения. Другият вариант е да не приемаш реално достатъчно мазнина. С последното би могла да експериментираш и добавиш една идея повече масло към менюто си. Пък да видим:)

   Like

  2. 1. Успявам да се нахраня с 2-3 хранения на ден и между тях не изпитвам неистова нужда за шоколад. 2. Определено усещам липса на енергия. Забелязах, че ми е необходим с 1 час повече сън в сравнение с преди.
   3. Попринцип не обичам да готвя, мога но гледам да се измъквам с максимално лесни и бързи неща. Признавам не съм свикнала всеки ден да си правя по нещо, ноо пък рецептите са лесни и отнемат малко време. Най-много се радвам на закуските, защото аз без закуска не мога и в много случаи съм изпадала в чуденка какво да си направя за да се наям и да не ми отнема време. е вече съм много щастлива, че всяка сутрин излизам с пълен стомах и при това съм си спестила време.
   4. Определено виждам и усещам разлика. Зоната на външните бедра, която винаги ми е била проблем започва да придобива желаната от мен форма и то след около 10-на дни от режима (definitely happy).
   5. Необходимо ми е по-малко количество храна и не винаги си правя отредените десертчета.
   6. Да, да промените ми харесват, нямам търпение да минат двете седмици на адаптация за да си възвърна и енергията.
   7. Каляват ми волята тук-таме с някое изкушение, но определено ме подкрепят 🙂

   Liked by 1 person

 2. Мариела Атанасова
  1. Да, определено се чувствам сита! И най-хубавото е, че не мисля за сладко вече!!!
  2. Не усетих никакъв дискомфорт през изминалата седмица и се питам това добре ли е?
  3. Нищо не ме затруднява, освен готвенето всеки ден – затова когато мога си наготвям по няколко неща и малко повтарям рецептите, но предполагам, че това не е проблем 🙂 Но пък го правя с удоволствие!!!
  4. Не забелязвам още промени, може би една идея по-свободни дрехи 🙂 Ще се разбере на разбора в неделя 🙂
  5. Количеството храна като общо мисля, че не съм намалила, но считам за определен напредък липсата на сладки и тестени храни в менюто си. Все още хапвам следобедно междинно, защото ми харесват вариантите, а и обичам плодове!!!
  6. Доволна съм от промяната в режима и се надявам да съм още по-доволна и след постигнатите резултати!
  7. 🙂

  Liked by 1 person

  1. Ели и Алекс са дабре и сити! Скептичният в началото Алекс след като редовно получава своите кутийки, старателно приготвени от мен си спазва режима на хранене! Готвенето не е проблем, защото аз така си готвя от доста времел По отношение на междинната закуска, аз определено нямам нужда от нея и може би 2 -3 пъти от началото на предизвикателството съм приготвяла сметана с плодове и кокосови стърготини. Всяка сутрин си пием първото кафе с кокосово масло и е доста готино! Важното е, че няма гладни! Алекс е свалил вече 2 кг. Аз не знам, защото пак не съм се мерила…ох, но ще се премеря някой ден. За дискомфорт не мога точно да споделя, защото прекарахме някакъв грип през първата седмица от предизвикателството и симптомите на мускулни болки, главоболие и други може би бяха от него.
   Продължаваме сити и доволни-но може би ще има еднократна алкохолна изцепка, поради наближаващ празник:). Честността трябва да бъде възнаградена в случая!

   Liked by 1 person

 3. 1. Сита съм и не изпитвам глад поне 6-6.5 часа. Закуската е ново нещо за мен и до обяд изобщо не мисля за храна, а следобедната направо я пропускам.
  2. Не съм изпитала дискомфорт.
  3. Рецептите са лесни и бързи, а това е супер за работещите хора.
  4. Забелязвам промени и не смея да се зарадвам все още  Ще проверя сантиметрите в неделя.
  5. Намалих порциите, а вечер гледам да е съвсем малко количеството или нещо по-лекичко. Следобедната я пропускам.
  6. Естествено, че ми харесва. Промяната не е толкова драстична и не ме затруднява с нищо засега.
  7. И тримата сме режимни.Така е по-лесно и не се губи време за допълнително готвене.

  Liked by 1 person

 4. 1.Сита съм,не изпитвам чувство на глад,нямам пристъпи за “здравословни”бисквитки с овес,просо и какво ли там не…тук таме изпитвам нужда от малко черно шоколадче,но какво пък 🙂 малко за разкош 😉
  2.Дискомфорт нямам,но се опитвам да спазвам този вид хранене от известно време.В началото усещах този странен метален вкус,сега вече няма и помен.Имах малко усещане за умора,но тя премина на третия ден.
  3.Искам да благодаря на Веси за рецептите-много лесни и приятни.Не съм от домакините-кулинарни виртуозки,смея да кажа,че сега дори “готвя”много по-често приготвяйки си “моя” храна 🙂
  4.Това,което забелязах на първо място-(ако разбира се не си внушавам) е,че кожата на лицето ми видимо сякаш се избистри и светна.Няма как да си внуша,че хроничните “хормонални”пъпки изчезнаха.Навярно това е свързано със спирането на въглехидратите,хляба?Спрях и да слагам по лъжица мед на чайове,кафета.Чиста глюкоза 😉
  5.Да,количеството на храната се намали.Имам нужда от междинна закуска едва към 5 следобяд.И с удоволствие си правя десертчето с гъстото мляко 😉
  6.Харесва ми да имам най-вече повече енергия.Не мисля,че отслабването е най-важното нещо на света(е,да го сложим на второ място :)) ‘
  7.Сега се опитвам без натиск и тихомълком да убедя моя човек,че това хранене си струва.Засега е притеснен и очаква всеки момент да получа ПЗХ(Пристъп на завишен холестерол)хахахаха..но не би:)))

  Аа,щях да забравя..не си спомням друга зима да не съм боледувала нито веднъж..имунитета е чувствително повишен.
  И…спряха и неприятните газовете в корема ;))))

  Liked by 1 person

 5. Привет и от мен, Весе. Аз не пиша и не давам отзиви, защото не съм тотално стриктна и леко променям менюто. Защото вече съм вегетарианец и ям само риба от месните продукти. Също така пропуснах четири-пет дни от първата седмица, тъй като пътувах.
  Но като цяло аз лично се чувствам добре с този начин на хранене. Обикновено не закусвам, но пък пия мазното кафенце. Следобедното междинно хранене също го пропускам, нямам нужда от това хранене. Не огладнявам по това време.
  Забелязах обаче, че сутрин огладнявам, което е не типично.
  Не се чувствам изморена, не ме боли нищо, не ми се спи повече от обикновено.
  Това е при мен.
  Ще започна от начало и ще бъда стриктна.

  Liked by 1 person

  1. Много ме изненада, че си спряла да консумираш месо. Какво предизвика това решение? 🙂

   Like

   1. Най-вече не съм съгласна с начина, по който месото стига до нас. Знаеш може би, че аз съм голям любител на животинското царство и не ми се струва хуманно първо отглеждането им при крайно не подходящи за живот условия и второ убиването им по зверски начин само и само ние хората да си стимулираме функцията на храносмилателния си тракт. Защото е факт, че не винаги ядем защото сме гладни, пък и в крайна сметка винаги можем да се нахраним и с не местни продукти.
    Не мога да пропусна факта, че и качеството на месото в България не е от най-добрите.

    Like

 6. Момичета, реших да споделя и моя опит, макар че поради автоимунни и алергични реакции в момента не мога да спазвам предизвикателството в пълната му прелест (не консумирам месо, млечни, ядки, зърнени и бобови храни). Авокадото е основната опора в живота ми в момента, наред с много салата и ограничено количество плодове. И разбира се плейт/фитнес, LPG и йога. Ама по много, почти всеки ден! За мой късмет съпругът ми е на същата вълна, така че край мен няма изкушения, а само подкрепа и пълна съпричстност.
  Резултатите за една седмица са:
  1. Алергичните реакции затихват. Появяват се много по-рядко и са по-слаби като интензитет.
  2. Идеално изчистване на кожата на лицето. Всички неравности се заличават.
  3. На 5-тия ден изчезнаха всички мрачни мисли, неувереност и отчаяние. Сега съм заредена позитивно и се чувствам здрава и достатъчно силна, за да се справя с всички трудности.
  4. Будя се свежа и отпочинала доста преди да звънне будилникът.
  5. Чувствам се красива. А всъщност това като че ли е най-важното. Няма значение дали кантарът показва 50, 60 или 70, важното е какво виждаме в огледалото всеки път, когато погледнем себе си!

  Liked by 1 person

 7. 1. Да, сита съм през деня. Вечер също, но си правя и по една чаша млечен десерт /пълномаслено кисело мляко, сметана, явълка и канела/.
  2. През първата седмица имаше дискомфорт, който се изразяваше в главоболие, ммм странен вкус в устата.
  3. Менюто е страхотно и точно за забързани жени, каквато съм и аз. Не ме затрудняват рецептите, с изключение на тези, които са с месо, тъй като аз съм вегетарианка, поради което променям менюто, но като цяло храненето е това. Безместните рецепти много ми допаднаха.
  4. И даа, поне аз ги забелязвам /макар и малки/ промените. А те се изразяват в малко по прибран корем, намалена в см обиколка талия. Панталоните ми ширеят в талия макар и не много. И не на последно място това, че мога и без сладко :).
  5. Засищам се с по малко количество храна. Все още имам междинни хранения.
  6. Харесва ми идеята за това предизвикателство, харесва ми промяната и начина по който се чуствам по жизнена и по енергична.
  7. Да.

  Liked by 1 person

Comments are closed.