Често задавани въпроси в залата (FAQs)

Това четиво е полезно за всички клиенти на Fitness Boutique Joy, бъдещи или настоящи, защото ще отговори на повечето въпроси, които си задавате преди или след като влезете в залата.

 1. Как се тренира във Fitness Boutique Joy?
 • Със собствено тегло и свободни тежести, под наблюдението и ръководството на инструктор. Не практикуваме и не препоръчваме конвенционални фитнес тренировки, при които се използват фитнес- машини.
 1. Защо не се използват машини?
 • Ако вече тренирате при нас, знаете че рядкотренираме дадена мускулна група изолирано. Всички упражнения, които съставят тренировъчната ви програма, целят да обхванат 2 или 3 групи мускули. Това няма как да се случи ако не тренирате със собственото си тегло и свободни тежести. Тренировките с машини са нефункционални и не поставят тялото и движенията му в естествена среда.
 1. За кого са предназначени този вид тренировки?
 • За всички, които искат да изградят функционална сила и мускулна маса. За тези, които могат да си позволят да тренират с инструктор, защото е необходимо постоянно наблюдение върху техниката и начина на изпълнение. Последно по място, но не и по значение, за всички, които не разполагат с много време, но държат на добрия си външен вид.
 1. Плаща ли се допълнително за инструктор?
 • При нас не, услугата е включена в цената на картата/тренировката.
 1. Изготвят ли се тренировъчни програми?
 • За тези написаните на лист ли говорим? Не, при всяко посещение упражненията, които се изпълняват са различни. Обикновено броят им е между 6 и 9, а броят на сериите 3 или 4. Най-често практикуваме кръгови тренировки, които отнемат 45-50 мин.
 1. Мога ли да избирам с кой инструктор да тренирам?
 • Не, тренира се с този, който е на смяна. Ако желаете да тренирате с друг, просто си запишете час, според работното му време.
 1. Защо трябва да си записвам часове?
 • Така сме решили да работим. Необходимо е да планираме правилно човешкия ресурс, времето и пространството.
 1. Какво се случва ако не мога да си спазя часа и закъснея, или пък съвсем не успея да дойда?
 • Отчитаме, че понякога добрите намерения не са достатъчни, но ако сте си записали час и нищо не го възпрепятства, очакваме да го спазите. По този начин първо се учите на дисциплина и организираност (които са задължителни качества за всеки трениращ), второ ние поемаме ангажимент към вас, който сме счели, че можем да изпълним като ви запишем часа, трето проявяваме взаимно уважение. Ако все пак има причина да не дойдете на тренировка / масаж, обадете се на телефоните посочени на картата и си отменете часа поне 5 часа по-рано. В противен случай същият се счита за използван.
 1. Има ли на разположение баня и съблекалня?
 • Да, разполагаме и с двете помещения.
 1. Има ли винаги свободни часове?
 • Разполагаме с график за цялата седмица.Повечето посетители си запазват часовете по-рано, за да си ги гарантират. Най-натоварените зони са сутрин между 7.30 и 11, както и вечер от 16.00. През останалата част от деня записването на часове обикновено не е проблем.

Дотук с техническите подробности. Втората част ще е за въпросите, които рядко задавате, но отговорите им са важни.

 1. “Кога ще започне да ми личи, че ходя на фитнес?”
 • Няма категоричен отговор на този въпрос. При някои проличава в рамките 2-3 месеца, при някои минават години и пак не личи. Всичко зависи от честотата и вида на тренировките ви, чистотата на храненето, генетична или друг вид предразположеност и волята да им се противопоставите.
 1. “Защо надебелях, откакто спортувам?”
 • Може би и вие сте от онези спортуващи, които си мислят, че за 40 минути ще компенсират цял ден лошо хранене. Нищо подобно. От тренировките не се дебелее, от тях се развива, поддържа, оформя мускулатура. Ако обаче продължите да се храните с препечени филийки за закуска, спагети за вечеря и 2-3 банана за междинно хранене, разбира се, че ще се „уголемите“. Това ще се дължи на факта, че не горите мазнини, а едновременно с това развивате / трупате мускулна маса.
 1. “Кое е по-добро? Vibro Plate или фитнес тренировки? “
 • И двете имат своите предимства. Вибро Плейт спестява много време и в рамките на 30 минути тренира цялото тяло, предизвикава много по-голям брой мускулни съкращения, което натоварва допълнително и бързо изчерпва енергийния депозит. Упражненията се изпълняват в рамките на 45 секунди или 1 минута, а и не се повтарят. Това осигурява голямо разнообразие и интензивно натоварване. Този уред има и противопоказания, с които трябва да се запознаете предварително.
 • Фитнесът, от друга страна, позволява да се работи на по-голяма площ, понякога с партньор. Има упражнения, които не могат да се изпълнят на Плейт, затова препоръчваме да редувате или поне разнообразявате програмата си с двата вида тренировки (картите го позволяват).
 1. “Мога ли да си избирам упражненията?“
 • По принцип, да, но не и в нашата зала. Познаваме възможностите, слабите/силни места и желанията на всеки един трениращ при нас. Ако искате да наблегнете на определена зона, информирайте ни, но все пак си мисля, че е по-добре да ни се доверите напълно, вместо сами да решавате от какво имате нужда.
 1. “Много ме е страх да не стана прекалено мускулеста от тежестите.“
 • Този е страх е напълно неоснователен. Никой не планира кариерата ви на щангистка. И си мисля, че ако беше толкова лесно да се изваят мускулести крака или да се разшири гръб, бодибилдърите нямаше да се тъпчат с добавки и да висят по 6-7 часа на машините.
 1. “Ще отслабна ли с LPG масажи?“
 • Не е изключено ако спазвате режим на хранене и тренирате. В тези случаи си е направо гарантирано. Но ако идвате да полежите и да си поприказваме за 30 минути, надежда всяка оставете.
 1. “Кога масажите имат най-добър ефект?“
 • Когато са комбинирани с тренировки и с разумно хранене. LPG технологията изглажда кожата, топи мазнините, скулптурира тялото, но не може да се справи с всичко, трябва и малко помощ от ваша страна.
 1. “Да ви кажа за диетите, които съм спазвала. С 90-дневната свалих ……..“
 • Моля, не ни подлагайте на това. Ако все пак сте склонни да опитате нещо различно, да ядете и да слабеете, да сте на режим, но да ви е вкусно, можем да коментираме и да бъдем много полезни.
 1.  “Мога ли да си направя последните две тренировки / масажа, въпреки че картата ми е изтекла?“
 • Не толерираме такава практика. Предлагаме голямо разнообразие от карти, с най-различен брой тренировки и масажи. Ако не можете да довършите картата си в рамките на месец поради здравословни причини, разбира се, че ще направим остъпка, но всички други случаи за нас са неуважителни.
 1. “Докога ще имам мускулна треска?” 
 • Мускулната треска не е приятно изживяване, особено за хората, които дълго време не са спортували. За да се справите с първоначалната, препоръчваме винаги след тренировка топъл душ и масаж на цялото тяло с магнезиево олио, след което да изпиете 1-2 аспирина. А мускулната треска ще продължи дотогава, докато тялото ви не се адаптира към новият ви спортен режим. След това ще я изпитвате спорадично, когато правите нови за вас упражнения, добавим повече тежести и др.                                                                                                                                                                                                      Ако това, което правим ви допада ,можете да ни се обадите на телефони: 0889598511, за да си запазите час за залата в кв. Гео Милев и на 0889598511, за залата в кв. Лозенец.
Advertisement