Joy Fitness с Мариела

Тази история отдавна трябваше да бъде споделена. Не са ясни причините защо се забави толкова във времето, може би лоша организация от моя страна. Днес Мариела ще получи подаръка си за рождения ден – с малко закъснение, но от сърце. А, тя е от хората, които ценят жестовете, били те и с изтекъл срок на годност. 🙂

Мариела Атанасова е жена с неограничени възможности…. или по-скоро неограничени желания. Казват, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му…значи и тя е голяма. От няколко дни е на 53 г. , възраст, чиито притежатели много често са мрънкащи и недоволни хора, но това не е нейния случай. Мариела е човек на действието. Тя обича да бъде активна, заета, натоварена със задачи, с покупки, с емоции, с хора около себе си. Винаги ще намери какво да ти каже, разказва истории така, че те принуждава да ги преживееш, много се смее, а часовника не отчита правилно времето прекарано в нейната компания.

Тук, ако не знаете колко критичен човек съм, сигурно ще си кажете „Тази само си хвали клиентите.“ Ами, такива са ми клиентите – готини. Ние ходим в залата, не за да си вдигаме кръвното, а самочувствието. Успявам да си позволя лукса да работя с хора, които истински харесвам, a очевидно и те мен, затова и работата ни е П-Е-С-Е-Н!

А, Мариела е един от фаворитите ми. Толкова пъти се е случвало да има причини да спре да тренира – било то физически или други, но не. Записва си часовете месец напред и ако не й прецакат работния график, е на линия. Дали ще е танцувала до ранни зори, дали ще е пътувала, дали ще е преживяла нещо неприятно – за нея това не са фактори, с които да съобрази тренировъчната си програма.

Започна да спортува, когато един ден, преди 3 години й се е наложило да побяга след тръгващ автобус. Тогава разстоянието от 100 метра, почти я е оставило без дъх. Това е бил моментът на осъзнаване, че й е нужна физическа активност, която да подобри показателите й. Като почти всяка жена стъпила в залата, остави предразсъдъците си отвън и започна да прави каквото й казваме – да вдига тежести, да скача, да кляка, да прави лицеви опори, да се храни високомазнинно, да не обръща внимание на всички онези, които ще започнат да „наливат акъл“. Мариела се справя с всичко и е един от най-достойните ми ученици и верни последователи.  Ако има съмнения за нещо, споделя, обсъждаме и продължаваме напред, защото тя е като мен (една зодия сме все пак) – трудностите не я пречупват, правят я по-силна.

Видеото, което е под статията ще докаже истинността на всяка моя дума.  А, тези от вас, които още считат, че времето им за промяна е изтекло, помислете дали възрастта не е просто число, с което имате легалното право да не се съобразите.

Advertisement