Изготвяне на индивидуален хранителен режим

Вече, почти година, независимо за какво пиша, най-четени от  всичките ми публикации, се оказват менютата от 4-седмичното предизвикателство. Много са хората, споделили за благотворния ефект на режима, който забелязват още след първата седмица от спазването му. Всички са единодушни, че за пръв път не усещат глад, а щастие и удоволствие от факта, че са на „диета“. Не са малко и тези, които подхождат скептично в началото, но само след няколко дни идват при мен с ококорено-усмихнат поглед  и казват „Ама, това възможно ли е наистина?!“. Да, възможно е!

 1. Възможно е да отслабвате без да мерите, калкулирате и изчислявате количества.
 2. Възможно е да сте на диета, но да не сте гладни.
 3. Възможно е да сте най-слаби от всички в офиса, но за разлика от тях да се храните редовно, в нормална чиния, а не в детска купичка.
 4. Възможно е бюджетът ви за храна да намалее драстично, а хладилникът ви да е пълен.
 5. Възможно е да се храните разнообразно само с няколко основни продукта.
 6. Възможно е интереса на хората да ви гостуват рязко да се покачи, защото всички обичат пълна чиния и вкусна храна.
 7. Възможно е да разберете, че всъщност умеете да готвите, ако ястията ви не са по рецепти на майстор-готвач, а на човек, който знае колко важно е да се пести времето прекарано между тенджери и тигани.
 8. Възможно е цялото семейство да следва един начин на хранене и всички да са доволни от това.
 9. Възможно е да не се налага да носите 5 различни кутии, за да си осигурите дневната прехрана, а само една.
 10. Също така е възможно да не хрупате солети и бисквити на всеки 20 минути, за да не полудеете от глад.

Наскоро имах рагзовор с момиче, което е опитало поне 10 различни диети. Резултатът от всички тях е наднормено тегло, ниско самочувствие, породено от това, че не успява да отслабне и непрестанно мислене за храна. Работя с девойката малко повече от месец – идва в залата усмихната и спокойна. Вече вярва, че и за нейния проблем има решение, психически готова е да се справи с излишните килограми, защото умът й е освободен от уморителното задължение постоянно да мисли варианти за справяне с глада.

Ако никога не сте имали проблем с килограмите или не сте страдали от хранителни зависимости или разстройства, няма как да разберете какво изпитват хората, които се борят да ги преодолеят. Аз, като виден представител на тази група мога да твърдя, че това е една от най-трудните битки и е напълно възможно тя да продължи цял живот, без задължително да се увенчае с успех. Дори напротив, много по-чести са случаите на тези, които рано или късно се предават, победени от едно чисто човешко усещане, което просто не успяват да контролират.

Доскоро отказвах да изготвям хранителни режими, въпреки настоятелността на хората. Мислих дълго преди да взема решението да ви придружа заедно по този път и да вдигна ръката ви накрая… и зная, че заедно можем да го постигнем. Имам нужните опит и знания, преборила съм се със собствените си хранителни зависимости и много излишни килограми. Не съм човек с праволинейно мислене, който не се съобразява с реалната ситуация и няма да отчете вашите желания, страхове и несигурности.

Ако сте опитали всичко, но резултатът е бил краткотраен;

Ако все още не сте открили режим без срок на годност;

Ако думата диета ви плаши, поръчайте си начин на хранене, който да ви гарантира здраве, тонус, енергия, ситост и свобода!

Свържете се с мен на joyfitness.bg@gmail.com , отговорете на въпросите, които имам към Вас и да започваме.

Варианти:

 1.  7 рецепти за закуски, 7 рецепти за обяд и 7 рецепти за вечеря, които да комбинирате по ваше желание, на стойност 30 лв;
 2. 15 рецепти за закуски, 15 рецепти за обяд и 15 рецепти за вечеря, които да комбинирате по ваше желание, на стойност 60 лв;
 3. 21 рецепти за закуски, 21 рецепти за обяд и 21 рецепти за вечеря, които да комбинирате по ваше желание, на стойност 80 лв.
 4. 30 рецепти за закуски, 30 рецепти за обяд и 30 рецепти за вечеря, които да комбинирате по ваше желание, на стойност 100 лв.

Няма ограничение при задаването на въпроси, свързани с хранителния режим. Пишете ми  за всичко, с което не се справяте или искате да уточните.

Менютата се изготвят в рамките на седем дни, след като се уточнят цели, възможности, заболявания, хранителни навици и предпочитани храни, и се направи плашане по банков път или на място в JOY Fitness.

Не изготвям менюта, които напълно изключват животински продукти, т.е. вегански.

Advertisement