История за това, как променяйки себе си, променяш и света около теб!

Това е разказ от първо лице, написан от любимата ми Марселла. Не съм си позволила да редактирам и дума от писмото й. Насладете му се и започнете вашата промяна днес, сега, в тази минута. Марселла е на крачка от мечтата си и е по-щастлива отвсякога, защото сама си я извоюва, без да мрънка и без да се оплаква, само леко се поизпоти. 🙂 Вижте, колко е красива, как сияе! Моята малка-голяма Марселла!

“Аз съм жена на 32 години. Никога досега не бях влизала във фитнес зала, не съм се занимавала със спорт, никога не съм разбирала хората, които го правят. Винаги съм мислила, че нещо не е наред с тях и съм се чудила как може това да им доставя удоволствие. Такава бях аз преди 9 месеца. На 01 април реших на шега ( ден на шегата е все пак ) да пробвам в Joy Fitness.

На шега се обадих, мислейки че ще ми кажат “Трябва да си запишете час предварително, нямаме свободи часове” – и така се процедира по принцип в тази зала, но може би вътрешно надявайки се, да ми отговорят така, за да си кажа ” Ето пробвах, не става!”. Но, както обичам да казвам ” Няма случайни неща”. Имаше свободен час, оправих се за около 30 минути и отидох за първи път на тренировка – аз, на тренировка (мои приятели и приятелки, още се смеят, когато им казвам ” не мога, на тренировка съм” ). Качих се на vibro plate – уред, за който само бях слушала….. наистина вибрира силно дори бих казала, че главата ми вибрираше….. а бях само на 20Hz – вече тренирам на 30! Хареса ми….

Кое ми хареса най-много ли? Атмосферата, хората и енергията в залата. Обичам да се чувствам “добре дошла”, обичам около себе си да имам различни хора, от които да мога да научавам много, обичам да усещам позитивната енергия и чистота. Това е мястото, където има от всичко това по много, ама много. Това е мястото, където забравяш за всекидневните си проблеми, където оставяш навън стреса, това е мястото където се раждат лафове, докато се потиш, борейки се да достигнеш мечтаната си визия и казваш ” Ааааа не, това няма да го направя…. Носа ми е много по-важен от г*за”…. Това е мой лаф, който казах, давайки ми да направя невъзможно в моите представи упражнение, което сега е едно от любимите ми такива. Това е мястото, където се бориш със себе си, където надминаваш себе си, където се запознаваш наново със себе си, защото повярвайте ми, ние не се познаваме и не знаем колко можем и колко малко правим в действителност, не осъзнаваме потенциала, който имаме, защото всички ние го имаме, само трябва да повярваме в себе си.

Това направих аз, повярвах на хората там – Веси, Ники, Кати – невероятно трио. Трио, което толкова много ти дава, колкото съм сигурна, че и самите те не подозират. Всеки един от тях изгради моята нова личност, аз съм това, което съм благодарение на тях и вече толкова много съм свикнала с тях, че си давам сметка колко празни дни, седмици и месеци съм имала преди 01 април тази година.

И за да не изглежда, че правя реклама на Joy Fitness ( от която те нямат нужда ), ще разкажа малко за себе си – моята история. Ще се опитам да бъда кратка и ясно разбрана.

Както казах аз съм на 32 години. По професия съм лекар – рентгенолог, обожавам работата си, обожавам професията си и давам всичко от себе си, когато я упражнявам. На 31 години станах “доктор на медицинските науки” – аз съм първата в България, която откри, приложи и въведе нискодозовата компютърна томография, аз съм тази, която намалих дозата на облъчване на пациента с 77% по време на това изследване. Показах и докладвах резултатите си на най-големия  Европейски конгрес по рентгенология и радиология тази година във Виена, имам над 15 публикации и още толкова научни съобщения на конгреси в чужбина и у нас. Асистент съм и преподавам на студенти по медицина четвърти курс, работя по всички нови методи ( и стари такива) в образната диагностика. Работех в най-голямата и стара ( 135 годишна) болница в България – Александровска.

12289689_10153402625258049_6456917951040771067_n

Ще си кажете …. ” Лелеее, страхотно! Браво на това момиче!” … но знаете ли, аз не се чувствам така… не изпитвам това чувство “Лелееее” , не си казвам това ” Браво!” …. каква е причината ли? Много ясна – липсата на самочувствие. Няма да изпадам в подробности, за това как родителите трябва да създават това самочувствие или как обществото също има голям принос. Моето самочувствие го нямаше, защото ми липсваше увереност, защото не се харесвах, защото все исках да бъда друга. За това помогнаха килограмите, които имах, битките с тях, които никога не завършваха удовлетворяващо, липсата на тонус и енергия и от тук идваше всичко останало….

Лесно е “след като ние не се харесваме, защо другите да го правят”, светът наистина е огледало на самите нас и когато го проумеем, ще сме истински свободни и щастливи… и харесвани. Пътят не е лесен, пътят не е и кратък, но ако само се замислим колко време сме прекарвали самосъжалявайки се и питайки се ” Е, защо на мен, какво да направя, как да го/ я променя ( без значение дали става въпрос за конкретна ситуация или човек)” …. време, в което сме могли да работим за себе си, да инвестираме в себе си. Защото най-хубавата инвестиция е тази в самите нас.

Отговорът на тези въпроси е един: Трябва да променим себе си!!! Дошло е време, в което вселената, природата, енергията, Господ ни подсказва, че нещо не е наред с нас. Трябва да разчитаме сигналите и да се доверяваме на знаците. И в Библията е казано ” Помогни си сам и Господ ще ти помогне” … Ами така е, нали не очакваме да седим на дивана, гледайки поредния сълзлив филм или романтичната любов, за която мечтаем да ни сполети и изведнъж, внезапно, от нищото животът да ни се промени.

Това, което научих е, че трябва да се боря не да бъда щастлива, а да имам сили да се променя. Триото Joy Fitness ми дадоха тези сили и продължават да го правят. Всеки оставя своята следа в живота ми, в мислите ми, в начина ми на живот. Те ме научиха да вярвам в себе си, да се харесвам…. те ме учат да бъда щастлива.

За 9 месеца аз съм почти всеки ден в залата, всеки път научавам нещо ново, всеки ден се запознавам със себе си, всеки ден се заобичвам все повече и повече и всеки ден вярвам в себе си, все повече и повече. Промених себе си и промених света около себе си – започнах нова работа, в по-добра болница, с повече възможности – и финансови и професионални, купих си нова кола – тази, която мечтаех да имам от години, срещнах нови хора – някои бяха добри, други лоши, но нови!, отървах се от всички хора около мен, които по един или друг начин ме натоварваха и натъжаваха, смених начина си на обличане, прическата….За 9 месеца аз се отървах от 6 килограма, загубих доста сантиметри от обиколките си, сдобих се с релефна ръка и невероятен бицепс, който показвам на всички, във всеки един удобен момент, сдобих се с тонус и най-важното положителна енергия и сили и желание за още и още от всичко това по много. С една дума промених се и променяйки себе си, промених и света около мен.

Пожелавам на всички да изпитат тези невероятни чувства, които аз изпитах за 9 месеца с тези хора, пожелавам на всички, които искат да се променят да намерят силите да го направят, пожелавам на всички да усетят удоволствието от това да се потиш и да те боли, докато преследваш мечтата си, за по-добра визия.

Никога не е късно да се променим и никога не е късно да пробваме нещо ново. Опитайте и Вие и бъдете щастливи и горди с избора и промяната си!”

Как се чувствате сега? Вие можете ли да го направите?

Да, можете!

Advertisement