Между момичета

Силно се надявам да не сте от тези, които всяка година на първи януари започват, т.нар. нов живот или всяка седмица в понеделник до обяд употребяват цялата воля, на която са способни, за да не осуетят поредните си грандиозни планове за ново начало без кофти храна, без цигарен дим, с повече движение и т.н.

Да, всеки си мечтае за разни неща и слава богу, защото това е естествения човешки стремеж за по-добър живот. А, когато начинът ти на живот те удовлетворява, ти самият ставаш по-добър човек, възприемаш останалите по-лесно, не задълбаваш в битовизми, даваш си ясно сметка какви са ти приоритетите, кои са важните за теб неща и кога трябва просто да махнеш с ръка и да продължиш, без да поглеждаш назад или наоколо.

За мен 2015 категорично попада в по-горното описание. Беше нелека година, защото постоянно се налагаше да вземам решения, а решенията носят последствия, за които не винаги сме помислили предварително или просто сме счели, че ще бъде по-лесно, отколкото е.

Въпреки това подреждам всичко, което ми се случи през изминалата година в колонката със знак +, и не защото съм оптимист и в края на годината пиша статус във Фейсбук „Най-доброто тепърва предстои“ (адски ме дразнят подобни цитати базирани на голи думи) , а защото съм непоправим реалист и зная, че всяка мечта си има цена и почти винаги тя е по-висока от очакваното.

Какво му е хубавото на това ли? Отрезвява. Подобрява зрението. Изчиства мисълта. Пренарежда.

За последен път тази година бих искала да ви накарам да се замислите и да си отговорите на няколко въпроса, които все замитате в ъгъла, все едно ще изчезнат от само себе си.

Последният въпрос е бонус към всички момичета, които ми заливат стената във фейсбук с лицата си. Много деликатно бих искала да ви попитам защо го правите?!

 1. Как се случва животът ти? Както дойде или както ти си го направиш?
 2. Как си представяш сбъдването на най-голямата си мечта – като копнеж или като стремеж?
 3. Кога за последно взе решение, което те извади от зоната ти на комфорт?
 4. Ти доволен човек ли си?
 5. Как изглеждат доволните хора?
 6. Колко пъти ти се е случвало да слушаш музика, която да докосва сърцето ти и да те кара да усещаш носталгия, по неща, които не са ти се случили?
 7. Защо не са ти се случили?
 8. Ако човек е цял, само когато намери половинката си, кога щастието е пълно?
 9. Кое качество цениш най-много у себе си? Същото ли ценят и останалите у теб?
 10. Спомняш ли си пожеланията, които приятелите ти отправиха за последния ти рожден ден? Колко от тях изпълни?
 11. Ти учиш ли се от грешките си или просто всеки път си казваш, че този път е за последно?
 12. За какво съжаляваш? За това, което си преживял или по това, което не си?
 13. Какво е естествено състояние на човек? Да бъде доволен и щастлив или мрънкащ и нещастен?
 14. Ако трябваше да опишеш живота си в книга, колко човека, според теб, биха я прочели?
 15. Защо си направи селфи днес? Да покажеш на хората какъв си или да демонстрираш какъв мечтаеш да бъдеш? Ти ли си наистина човекът от селфито, когото познавам?!

Мило момиче, всичко, което ти трябва е в теб и нищо извън теб не ти е необходимо, за да бъдеш щастлива. Ако не знаеш за какво говоря, седни пред огледалото на душата си и се запознай с единствения човек, който е виновен за всичко, което ти се случва.

И все пак не забравяй, че най-доброто може и да предстои…от теб зависи . 😉

 

 

 

 

Advertisement