Пица Tre formaggi

Правила съм тази пица десетки пъти и крайния резултат винаги е различен. Защо? Защото няма универсална рецепта за пица. Има някакви правила, с които можем и да се съобразим, но оттам нататък какво ще добавим, какво ще пропуснем, с какъв сос ще гарнираме, е въпрос на вкус.

Моят вариант нарекох Tre formaggi (три сирена), защото основата приготвих с моцарела, а отгоре поръсих с други две сирена.

Сред хранещите се високомазнинно-нисковъглехидратно, пицата с блат от моцарела е популярна като fat-head pizza и е наистина добър заместител на тестената основа.

Как и с какво:

* 2 бр. яйца

* 250 г. зряла моцарела (прилича на кашкавал, не е популярната моцарела в саламура)

* 1 домат

Смесете и разбъркайте яйцата с настърганата моцарела и разстелете върху хартия за печене. Пасирайте домата и с готовото пюре намажете основата. Сложете да се изпече на горното ниво във фурната, на 180 градуса, за по-малко от 15 минути.

Извадете и добавете всичко останало, което искате вашата пица да има – в моя случай пармезан и обикновен кашкавал с подправки. Върнете обратно в изключена фурна и оставете за още 5 минути. Не забравяйте пресен босилек, този акцент е от задължителните.

Advertisement